torsdag 30. april 2009

Ute til lunsj...

Jeg og ei anna på jobben bestemte oss for å gå ut i det fine være i lunsjen idag, kan ikke bare sitte inne å råtne ;)

Så vi fant oss et sted på skøyen, bestilte en sanwitch, og vips så så jeg rett på:

(hilmershus.no)
Så da måtte jeg jo innom:)
Finner stadig ting her på skøyen som jeg egentlig bare "har hørt om". Sist uke var det en blomsterforhandler som alle snakker så varmt om, som har alt nemlig "Olsens Enke"... tydeligvis er det Skøyen det skjer ;)
Jeg jobber fortsatt med tommines utfordring... såå vanskelig..!! Men kommer nok på noe lurt etterhvert :)
Legger ved noen drømmer fra hilmershus.no :

Klem fra Hege

søndag 26. april 2009

Koselig hage

Begynner å bli ganske fornøyd med hagen altså, så jeg legger ut noen bilder til:
Beddet foran huset:

Noen blomster i dette beddet :

Murprosjekt med litt blomster og planter:Som dere ser er det mer fokus på uteområder enn inneområder for tiden...
Deilig med sol og vårfølelse!!
God natt!
Klem fra Hege

Nydelig helg

Det har vært en nydelig helg med nydelig vær!! Så det har vært mye ute og lite inne... ergo lite interiør, men mer blomster!!

På fredag dro vi på hytta for å hjelpe pappa med å bære inn en vaskemaskin, og støpe gulvet på badet... eller gutta gjorde dette, men jeg raka litt :)
På lørdag var vi ute å tittet...så blant annet på mur.. og handlet litt vårstauder:)

Så idag var det planting i massevis, både i blomsterbeddet foran huset, i mitt lille steinbedd og i en liten krukke :)
Tulipaner og en staude

Deilig, men i morgen er det visst jobb igjen har jeg hørt rykter om ;) hihi...

Klem Hege

fredag 24. april 2009

Eføyer er fint... og snart er det helg

Den kjære orkideen jeg hadde stående i gangen mistet sin siste blomst i går kveld. Gangen er jo liksom et sted som "alle" ser, så da måtte min fine eføy på soverommet stille opp på kort varsel. Legger ut et litt mørkt bilde fra mobilen min, syntes iallefall det ble veldig fint:)


Tenkte kanskje jeg skulle skaffe en litt mer fyldig/større eføy til gangen, men denne får bo der så lenge. Sytnes i grunn det var finere med en eføy enn en orkide :)

Ellers så skal helgen brukes til litt mer blomsterjakting, samt se på steiner til å lage mur bak huset. Vi bor i rekkehus og jeg har blitt enig med naboen og mure opp en liten kant for så å plante en form for hekk og evnt noe planter i for å skille tomtene. Litt sånn som denne kanten:

(hentet fra benders.no)


Men som sagt da som et skille mellom tomtene. Hva tror dere om dette?

Klem Hege

torsdag 23. april 2009

Venter på helg...

Det første jeg gjør hver dag jeg kommer hjem fra jobb er å gå innom blomsterbeddet mitt for å se om det har kommet opp noen tulipaner. Bladene kom lenge før påske, men blomstene lar vente på seg. Jeg ser at det har kommet flere klopper nå da, men jeg vil snart se en utsprunget tulipam!! Se at det er noe som spirer og gror utenfor mitt lille hus, et tegn på at sommeren kommer nermere og nermere!Ellers har det vært en tung uke generelt. Og jeg gleder meg til helg.

Da jeg trodde at det at noen av mine venner har mistet jobbene sine skulle bli det tøffeste, så får jeg beskjed om at ei venninne har forstadie til kreft i livmoren. Dette innebærer at de vil fjerne livmoren så fort som mulig! Hun har ikke barn fra før, og mister da sjansen til å bære frem et eget barn. Dette må være en av de værste beskjeder ei barnløs jente på under 30 kan få...Stakkars, livet er ikke rettferdig, og igjen så er dette en påminner om å leve i dag, bruke tid på dem man er glad i og kanskje å ikke utsette dette med barn alt for lenge( den siste var kanskje mest til meg selv...). Man vet ikke hva som venter rundt neste sving.


Vel .. dette er grunnene til at jeg ikke har vært så aktiv denne uken... dagene frem til i dag har gått fort og sakte på samme tid... jeg merker jeg trenger helg snart... heldigvis bare 1,5 dag igjen!

tirsdag 21. april 2009

Drømmer om sommer

Da jeg dro hjemmeifra i dag tidlig var det jo knallvær!! Spørsmålet er om solen har forsvunnet generelt i dag, eller om den ble igjen hjemme!!
Kjenner jeg gleder meg til sommeren nå, fikk jo en forsmak i helgen, lørdagen var ganske bra:) Jeg vet jo at det enda kan komme litt kulde, husker 17 mai i fjor, da sludda det!! Men det skal ikke skjer i år, sommeren kommer før vi aner det... håper jeg...!!!

Legger ut et bilde fra en holme i fjor sommer :)

Drømme drømme :)
Klem fra Hege:)
(p.s. dette innlegget er publisert med blogger, kommer bildet da med ?!)

mandag 20. april 2009

Mandag…

Det begynte ikke veldig bra, med beskjed fra NSB om at de anbefalte folk i IKKE ta toget til Oslo s! Det passet veldig dårlig siden jeg hadde møte i Oslo kl 9. Men jeg fant plutselig ut at det kjøres busser herifra også, så da kom jeg meg på en timesexpress og humpet inn til Oslo. Da jeg først klarte å komme meg inn, så var ikke dagen så halv-gal heller, så det er bra. Da er det bare 4 dager igjen til helg:)

Ellers så har jeg tatt bilde av mitt vindu, dvs av lampe og plante. Jeg er litt usikker på hva planten heter, mamma kaller den porselensblomst, men jeg vet ikke om det stemmer heller. Uansett tror jeg den trives VELDIG bra, “kameraten” også ( har doble vinduer og en slik plante i hver), de brer seg iallefall utover, og siste påfunn var å “holde hverandre”. De vokser helt sinnsykt, og har masse blomster!! Mest nå på våren og sommeren, men det kommer alltid en blomst om vinteren også.

IMG_0097

Jeg har å rukket å pløye interiør-butikkene det var link til på NIB i dag:) Mye fint altså, skulle ønske jeg var litt flinkere til å ha litt ideer og til å tørre å ta noen sjanser for å få det litt koselig. Men økonomisk og fornuftig som er jeg, så er det det som seirer når jeg titter på ting… så da lar jeg være å kjøpe…hehe.. hvis jeg ikke finner noe som jeg bare vet 110% hvor jeg skal ha.. hehe… Strengt tatt en positiv side egentlig… men litt kjedelig til tider.. hihi…

Vel.. dette var dagens lille innlegg, lurer på hvorfor ikke bildene jeg publiserer komme i blogglisten. Altså i den listen der det vises de nyoppdaterte bloggene, med et bilde(om innlegget har bilde). Mine innlegg har jo som oftest bilder, men de dukker aldri opp, bare overskriften! Noen som vet ? Jeg bruker Windows Live Writer for publisering!?

Stor klem fra Hege

søndag 19. april 2009

Deilig utedag

I dag har jeg vært ute – I HELE DAG :) Og det var sååå deilig!
Jeg har sådd til noen av de flekkene som har blitt på plenen i løpet av høstens regnvær!!
Jeg har plantet mine kryptimian’r, plantet en klematis og jeg har fylt på jord på blomsterbeddet og på min lille ligusterhekk!
Jeg har også byttet ut noen tørre eføyer i mine potter på veggen ute på terrassen :)
eføyer
Nå er det 6. sans og snart natta, i morgen er det jobb igjen gitt!!
Stoor klem fra Hege

Jeg har blitt medlem i NIB :)

Jeg er superstolt medlem i nib – Norske Interiør Blogger!!

http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2009/04/nye-bloggere_17.html 

Nå må jeg virkelit bli flink å å blogge og flink til å ta bilder og ordne i heimen :) Gleder meg masse, og håper å få masse inspirasjon av de andre medlemmene også :)

Men nå er det ut i solen for å plante litt,  så til litt mer gress, vaske terassen, vaske fjellet ( har fjelltomt og vinteren har dratt med seg mye steiner etc), og om ånden enda er tilstede tenkte jeg at jeg skulle vaske noen vinduer :) Vi får se ! Gårsdagens fangst var kryptimian, så disse skal plantes i dag:

kryptimian

Ha en god dag :)

Klem fra Hege

lørdag 18. april 2009

I dag skal jeg ut å titte!

I dag skal jeg reise ut en tur for å gjøre følgende:

1) Titte på blomster og stauder til beddene mine. Jeg treger i førse omgang noe til 2 bedd, kunne godt tenkt meg noe som sånn her i det ene :

 teppeblomst

I dette lille steinbeddet har jeg nå bare lavendel, hvit lavendel, så tenkte det kunne bli stilig med lave lilla eller rosa “tepper”.

2) Titte på interiørbutikker ( jeg har sett det er 3-4 stk i nærheten av planteskolen jeg skal til…) og jeg trenger litt nytt :)

3) Titte på prinsess for å se om et er noen fine gardiner på salg… jeg har 1 sett gardiner til stua.. og de trenger å få slappet av litt nå merker jeg…eller jeg trenger litt fornyelse… det kan å være saken her ;)

4) Prøve å fa tak i flere lille SIA lys, selv om dama jeg prata med i den ene interiørbutikken fortalte meg at de hadde gått ut, men jeg mener jeg har sett dem ;)

torsdag 16. april 2009

Forsøk på blinkskudd

Jeg tok med meg kamera og gikk en tur rundt i huset. Jeg liker å ta bilder, men jeg har et gammelt digitalkamera!! Så resultatene ble ikke såå bra..! Skal ikke bare skylde på kamera da, mulig både fotografen og motivet ikke er bra!
Her er iallefall ett bilde jeg ble veldig fornøyd med. Hjertet er kjøpt på mitt første og eneste Perfect Home party!
IMG_00961
I speilbildet i vinduet syntes både spisestuen og sjenken min! Jeg mangler fortsatt noe på veggen bak spisestuen, har generelt lite på veggene, og hater gipsplatene!! Ønsker meg panelplater etter en vegg med tapet, det hadde gjort mye, syntes malt panel gjør mye i seg selv. Gipsplater er døden! Men sånn er det når man kjøper et ferdig rekkehus!

Drømmen om å bygge hus

Planen og drømmen er å bygge hus, 100kvm passer fint for 2 personer, men om vi har planer om å bli flere syntes jeg det blir litt lite, og planen i hodet mitt har alltid vært å bygge engang!
Jeg har allerede sett for meg masse jeg vil ha, jeg lagrer bilder med gårdsplasser, vinduer, kjøkken, dører og andre løsninger som jeg vil bruke som inspirasjon når det en gang blir min tur!
Huset mitt skal ikke være et “ferdighus”, jeg ønsker et hus med som er mitt, som inneholder mine tanker og ideer og som det ikke finnes helt makent til!
Idag har jeg sett litt på peiser, drømmen er egentlig engelsk peis, og disse fine fant jeg på siden: http://www.rogerpearson.no/
Sjekk disse rammene….de var bare sååå stilige!!!
Sukk, drømme drømme!!
peis7
peis1 peis9
peis5 peis6
peis8peis4

tirsdag 14. april 2009

Jeg elsker blomster!

Jeg har blitt utrolig glad i blomster, så jeg tenkte jeg skulle publisere mine siste blomsterbilder, disse bor alle inne, men nå er det snart på tide å få ordnet ute også… gleeeder meg!! Men enn så lenge, mine søte inneblomster :

blomster

Uterommet – Det er snart sommer!!

Hva skal jeg finne på av hage-sysler i år?
Vi bor i et nytt rekkehus, bestående av 3 hus. Siden det er nytt er det uten hage, så vi har hatt litt å pusle med…
Vel, det er fortsatt nok å ta seg til i hagen, selv om vi fikk gjort en hel del i fjor så mangler det litt blomster og plen foran, og nok en støttemur bak huset, stakkars sambo, han hadde jo mareritt om støttemurer i fjor…
Vel legger ut noen bilder av hvordag ting ble i fjor!
Ellers først hvordan det var kanskje, dette var utgangspunktet, ganske kjedelig i grunn… :
Før hage
Slik så det ut sånn litt undervies:
hage2
Og dette var det vi klarte å få til før kulden kom:
hage3
I år står fortsatt litt planting, og plen foran på planen, men også å sette opp mur og plante i en skråning bak huset!! Jeg liker å pusle ute i hagen, så jeg syntes egentlig ikke det er så ille, trodde aldri jeg skulle bli sånn, men etter jeg fikk mitt lille hus så har jeg blitt såå glad i å puse med planter og blomster både ute og inne!
Alle prosjekter skal bli publisert etterhvert her, nå må bare sommeren komme litt nermere, så er vi i full gang med hagen igjen :)

mandag 13. april 2009

Prosjekt 2 - Kjøkkengardiner

Jeg begynte så på prosjekt 2, kjøkkengardiner, men jeg har bestemt meg allerede at jeg IKKE skal ha to vinduer tett i tett sånn noen gang i det huset jeg skal bygge en gang i fremtiden!!! For det å få gardiner med 100% samme lengde er ikke noe for nybegynnere tror jeg…

Så derfor laget jeg en litt annen versjon, med heisesystem, slik at jeg kan justere dem så de blir ca like lange ;) Følte meg veldig lur da jeg kom på det!!

Under sying:

IMG_0056

Mine nye kjøkkengardiner:

IMG_0062

Og med matchende løper til kjøkkenbordet:

IMG_0064

Jeg ble igrunn ganske fornøyd, iallefall til at dette er mitt 2. syprosjekt!!

Bilder – Gardinprosjekt 1

Da kommer det endelig noen skikkelige bilder av mine prosjekter!!!

Det første er bilde av den aller første “jukse” liftgardinen jeg laget til boden, bare for å se om jeg klarte å få til noen ting, syntes ikke den ble så ille!! Hva syntes du?

 

På retta:

IMG_0019

På vranga:

IMG_0020

I det lille vinduet:

IMG_0028

 

tirsdag 7. april 2009

Leenge siden sist..

Leeenge siden jeg har blogget litt nå… og kall det gjerne en sensasjon: MEN JEG ER GANSKE FERDIG MED GARDINENE på kjøkkenet…

Ganske fordi jeg måtte improvisere litt ang en liten “pinne” i bånn av gardinen for å lett kunne heise den opp og ned… så jeg ser fortsatt etter det, men gardinene er oppe, jeg har til og med laget et matchende løper, skal få lagt ut bilde så fort som mulig!!

Ser at forrige innlegg handlet om skapet på soverommet, og det gikk bra… det gikk på plass, og vi er suuuperfornøyde :) Skal se om jeg får lagt ut noe bilde av det å etterhvert :)