tirsdag 28. juli 2009

Nye gardiner på soverommet på hytta

Uken som har gått har jeg både sydd gardiner til hytta og vært på hytta(ikke på samme tid da men..)!

Siden det har vært en del oppussing på hytta i det siste, så fant jeg ut at jeg kunne bidra med gardiner til soverommet mitt på hytta! Der er det 2 stk små vinduer som trengte noen koselige gardiner... og siden jeg har sett så mange fine gardiner på blogger så fant jeg ut at jeg ville sy noen litt anderledes!! Merker at jeg har fått sydd litt siden jeg fikk symaskinen til jul, disse gardinene gikk vesentlig fortere å sy enn hva mine første gardiner, kjøkkengardinene, gjorde.

Testing av gardinene må til...

Og så må de jo strykes også, selv om de skal rulles opp og at det er minimalt av dem som faktisk vil syntes.

Slik ble resultatet, rommet er litt mørkt, samtidig som det er sol ute... dårlig kombinasjon når man skal ta bilde, men det er ikke bra å klage på solen, det har jo vært så lite av den i år..så... håper dere får et visst bilde av gardinene iallefall! Jeg ble kjempefornøyd :)

Nå skal jeg ut å klippe plenen, når man er borte fra plenen noen dager og det i tillegg er sol og regn annhver dag, da vokser plenen som ugress ;)

Stor klem fra


onsdag 22. juli 2009

Planter på trappa, moreller og besøk

Da har jeg endelig fått kjøpt buxbums og potter til å ha på den nye trappa! Det var ikke et helt billig kjøp, MEN det ble veldig fint, og det er jo det som teller... eller?.. hehe..
Plantene og pottene er kjøpt på slettevonlds avdeling på Årum i Sarpsborg! Syntes de har mye bra i busker, planter, blomster og potter til en ikke så alt for ille pris:)
Ellers var jeg en tur på hytta i går, og på morellslang..*ler*...

Jeg var blå-lilla både på hendene og leppene og i munn.. hehe..så kunne ikke akkurat si at jeg ikke hadde spist moreller... MEN er det noen som vet om det går ann å ta stiklinger fra morelltrær? Har så lyst på morelltre i hagen, og kunne ta tenkte meg disse supergode søte bærene, er det noen sjans til at jeg kan klare å plante disse på et vis?

Håper noen kan hjelpe meg med dette...

Ellers har vi vært en tur på svinesund i dag, fikk besøk fra andre siden av oslo, så vi tok en tur til sverige og så serverte jeg pizza hjemme etterpå! Veldig koselig. Minste mann som var med er ikke 2 uker enda engang..liten søt baby:)

Vel.. nå er det opprydding som står for tur!

Klem fra

lørdag 18. juli 2009

Nyklippet plen og tur til Hvaler

Den flotte dagen i går ble brukt til stell av hagen :) Så nå er det nyklippet plen og orden i hagen igjen, tenkte jeg måtte dele noen bilder med dere! Begynner å bli veldig fornøyd med den lille hagen min, nå gjelder det bare å bli ferdig bak huset!! Men det er det jo svært få som ser.. hehe.. men jeg vil ha det fint der også ;)
Slik ser forresten blomsterbeddet mitt ut for tiden, det er litt som blomstrere, men jeg venter på gerorginene som hvert øyeblikk springer ut :)
Ellers skal vi snart reise til Hvaler! Til et søskenbarn av sambo :) Det blir koselig, synd været ikke er så bra, men det pleier det heller ikke være! Vi pleier nemlig å grille under en parasoll ;) Og siden det nå regner, regner jeg med at det blir slik i år også! På veien tenkte jeg å stikke innom butikken "på låven" for å se om det er noe spennende der :)
Ellers står yoghurten til drypping! Tenkte jeg skulle ta med meg tatziki til grillingen på Hvaler, tatziki passer liksom som saus og dressing til det meste!! Elsker Tatziki, så da er det vel på tide å gjøre ferdig både den og marinere kjøttet vi skal ha med og sånt. Vi pleier å gjøre det sånn at alle tar med deg det de skal grille, og så order eierne av hytta med tilbehør! Grei måte å gjøre det på :)

Ha en fin lørdag!
Klem fra


fredag 17. juli 2009

Signaturtest og sommer!

Fikk så lyst til å prøve å lage meg en signatur..!!

Og det fikk jeg til også :Så da tenkte jeg at jeg fikk dele noen bilder med dere også, et lite bilde av blomstene(million belles) på veggen på terrassen! De har jo vokst seg så store og fine i løpet av sommeren :)

Nå skal jeg ut igjen å nye solen!!

onsdag 15. juli 2009

En trapp er blitt til...

Siden jeg ikke klarte å ta noen bra bilder i går til innlegget "en trapp blir til...", så har jeg vært ute å knipset noen nå:) Resultatet ble veldig bra syntes jeg altså, bare å få noen stilige blomster/planter på plass! Jeg ønsker meg en stilig krukke på hver siden av åpningen med buxbums-kule eller noe sånt.. Hva tror dere?


Dere skal få se bilder tatt litt lengre unna, slik at dere ser hele huset og terrassen med trappa, men først må jeg få rydda opp..hihi...
I dag skal jeg rydde opp i kapp og rester etter trappelaging, samt en liten tur til sverige og på middagsbesøk hos et vennepar :) Det blit veldig koselig! Sees alt for sjeldent!!
Klem fra Hege

tirsdag 14. juli 2009

En trapp blir til...

Da er endelig trappa ferdig....!
Men tenkte jeg kunne dele hele "opplevelsen" med dere...
Dag 1: Vi begynte på fredag, pappa dukket opp, tenkte, tegnet, beregnet materialer og handlet materialer... pappa er ikke noe snekker, men veldig praktisk annlagt.. han har bygget både huset til foreldrene mine og hytta...samt masse andre småting.. så han har bittelitt erfaring :) Vel.. vi laget en renne til "fundamentet" i trappa... og målte litt og sånt... det var vel så langt vi kom første dagen:

Dag 2 begynte det å skje litt mer, vi la "subus" der vi hadde gravet ut til fundamentet til trappa for å få det stødig, samt la en duk slik at vi skal unngå at det kommer masse grønt opp gjennom trappa...
Vi begynte også å sette opp deler av trappa...
Den 3. dagen begynte det å skje litt mer, her er hele fundamentet/ramma ferdig, og klar til å legges bord på.. :) Veldig morsom dag å drive ute på, i det ene øyeblikket var det sol, mens det 2 sekunder senere hølja ned... så vi gikk litt ut og inn den dagen...
Men vi kom da et stykke dag 3 :)
Dag 4: Kappet til og slo på resten av terrassebordene, og nå er trappa ferdig, men jeg har vært så opptatt med å få andre ting i hus, så jeg glemte jo å ta bilde i dag mens det var lyst ute, har tatt bilde nå MEN skal få tatt nytt bilde i morgen:) Og enda et nytt da jeg har fått på plass litt blomster og sånt :)

Men dere skimter iallefall resultatet, jeg er iallefall kjempefornøyd :) Stakkars pappan min som har ofret tilsammen 3 hele dager av sin ferie på min trapp..!! Han er iallefall snill:)
Nå er det natta!!
Klem fra Hege

fredag 10. juli 2009

Min første award :)

Tusen takk Anita i Bygging av drømmehuset for denne awarden! Min aller første;) Jeg er sååå stolt :) Og sender den såklart rett tilbake til deg :)
Jeg vil gjerne å få gi den videre til andre blogger jeg elsker å titte innom :

-> Tomine's hjem <-

-> Ralfefarfars paradis <-

-> Camilla at home <-

-> Hvitstil.com <-

-> Frk T <-

-> La ville de Mille <-

-> In my garden <-

-> Villa Creme <-

-> Lenemora's verden <-

-> Emmelines <-

-> Tina <-

-> Livs Lyst <-

Nå skal jeg ut å laste av hengeren, pappa kommer snart og skal hjelpe meg byggge ny trapp etter at utbyggeren faktisk har klart å bygge et stødig og pent rekkverk :) Skal legge ut bilder etterhvert :)

Ha en fin dag :)

Klem Hege

onsdag 8. juli 2009

Bedre tider...

Da skal jeg bli flinkere her på bloggen igjen, jeg signerte nemlig tilbud fra min nye arbeidsgiver i går, og skal begynne å jobbe igjen 17 august..!! Syntes ikke det var dårlig... altså at jeg fikk jobb igjen så fort...!

Vi fikk beskjeden om at de la ned hele avdelingen 22.juni...23.juni ringte en av våre "konkurenter"...og 25.juni tilbøy dem meg jobb:) Måtte sjekke litt rundt men signerte da i går, og har laaang ferie :) Helt til 17. august!! Prøve å nyte ferien nå da... var ikke såå lett når jeg ikke visste om jeg hadde noe jobb igjen etter ferien, men nå er alt i boks og jeg er fornøyd!!

Elles har det blitt lite shopping i det siste... litt klær på salg.. men lite til huset! Men skal snart igang med ny trapp til terrassen og så må vi grave ut til en liten utstyrsbod!! Og når det er klart så er det på med nytt murprosjekt.. så det er visst nok å ta tak i :)

Vel.. skal bli litt bedre på blogging nå som jobb er i boks og bekjymringene er borte :)
Klem fra Hege

lørdag 4. juli 2009

Blomsterbedd på hytta

Man må jo ha noe å finne på når man får "ufrivillig ferie".... så jeg laget blomsterbedd på hytta. Jobbet virkelig på for å bli ferdig før mamma og pappa skulle starte ferie, og jeg klarte å bli ferdig med beddet! Planen var også ferdigplen utenfor, men blomsterbeddet, men det er grenser for hva man rekker på 2 dager i 32 grader! hehe...
Her er iallefall utgangspuktet jeg hadde, her hadde vi opprinnelig en stor einer! Men etter at den endelig fikk gjennomgå med motorsag forrige år så var det nå plass til å gjøre noe annet !!! Men de klarte alikevell å gi meg hodepine, selv om de var borte! Makan til røtter... de var jo overalt!
Vel.. utgangspunktet:Etter å ha båret en hel haug med steiner.... så begynte det iallefall å likne... litt :

Endelig ferdig og klokka er 19.30 på torsdag kveld...

Vel... etter litt planting av buxboms, lavendel og store prestekrager så ble resultatet slik:

Planen er som sagt å fylle opp så bare 1 rad med stein synes... og så legge litt ferdigplen!! Men det får bli senere i uka!
Mamma og pappa ble iallefall veldig fornøyde :)
Nå er det film med sambo :)
Klem fra Hege!