torsdag 27. oktober 2011

Bad!

Idag grubler jeg på bad...
Spørsmålene som virrer rundt er blant annet:
- Hvor mange bad trenger man?
- Hvor store bad trenger man?
- Trenger man badekar?
- Trenger man Skittentøysjakt?
( Jeg håper å legge et bad over vaskerom - slik at vi kan ha skittentøysjakt rett ned til vaskerommet.)
- Hva slags materialer skal vi ha på badene? 

Legger ved et bilde av et bad jeg har tegnet i Roomsketcher(http://www.roomsketcher.com/). Men det er litt vanskelig å se for seg rommene i 2. etasje - da vi mest sannsynlig ikke får 2 fulle etasjer - og man da vil få en knevegg og skrående tak..
Jeg ønsker meg i utgangspunktet et lite bad nede - et bad og ikke bare en do fordi jeg ønsker et gjesterom/kontor nede. Hvis dette gjesterommet ikke blir noe av kan det holde med en liten do nede.
Oppe er det verre - et bad må man jo ha - men jeg fabler om å lage et soverom til meg og mannen med både walk-in garderobe og eget bad. Tenk så deilig da - hvis det sitter noen i stua oppe... bare kunne gå inn på rommet... og gjøre alt derifra uten å måtte gå ut.. ikke ut å vandre i gangene på natta...etc.. sukk.. Det er iallefall min lille drøm.

Hva er deres tips når det kommer til bad?

Ha en fin torsdag!

Klemmerpost signature
Share |

søndag 23. oktober 2011

Boller, julekort og forkjølelse

Idag har jeg brukt dagen på å bake boller, startet årets "julekort-produksjon" og forsøkt å få vekk forkjølelsen som har dukket opp.
Jeg må si at jeg elsker å lage mat - men ikke like stor interesse for kaker, bakverk og desserter. Men i dag tenkte jeg å prøve meg som "skikkelig husmor". Så i dag føler jeg vi virkelig har fylt rollene som mann og kone..fnis - Jeg har bakt boller - mens mannen har skiftet dekk.
Deilig å få startet på julekortene også - selv om jeg syntes det har gått en smule tregt..kjenner det er en stund siden jeg laget kort nå - så mangler litt kreativitet. Men jeg håper det dukker opp rimelig snart - slik at julekortene blir ferdig til de skal sendes :)
En liten smakebit av årets julekort:
Ønsker dere en fin søndag - og en fin ny uke !

Jeg skal nå sette igang med middagen: Helstekt indrefilet med woka grønnsaker og saus. Ellers skal jeg kose meg med "alt for norge" og "åndenes makt" i sofan i kveld :)

Mange klemmer

post signature
Share |

torsdag 20. oktober 2011

Kjøkkendrøm


Som dere forstår så tegner og tegner og tegner jeg. Kan sitte timesvis å tegne på drømmehuset. Nå er det kjøkkenet jeg har jobbet med. Tomta er kanskje egentlig litt "feil vei" - dvs den siden man ser når man kommer kjørende og som vil føles som forsiden på huset er nord-siden av huset.
Derfor har jeg litt utfordringer med både fasade og også hvor de forskjellige rom skal være i huset.
Jeg tenker at det ville vært koselig med kjøkken på forsiden for å se utover ( det er på den siden "utsikten" vil være også) og for å se folk som måtte komme på besøk etc. Men på andre siden så hadde det vært fint med kjøkkenet på helt andre siden av huset - for å få morgensolen... for sol er det jo da ikke på "forsiden".. Vel.. jeg blir ikke enig med meg selv.. men vi skal heldigvis ikke bygge på en god stund..
Har iallefall nå tegnet kjøkken på nordsiden av huset. Og dette er resultatet :
Kjøkkenet er et veldig viktig rom for meg. Jeg elsker å lage mat og ser for meg at jeg bruke utallige timer i dette rommet. Som nevnt tidligere ønsker jeg mulighet for å lukke kjøkkenet så man slipper den verste matosen i resten av huset. Jeg ønsker meg stor platetopp - jeg ønsker meg også 2 stekeovner - jeg tenker stadig når jeg lager mat : "ååå.. jeg skulle hatt en stekeovn til".
Har lest at man får kombinasjoner av komfyr og micro - kanskje det er en mulighet? Ønsker meg også masse skapplass til serviser etc - og kjøkkenøy. En siste ting jeg har fått for meg er at jeg ønsker meg en liten benk i innredningen - ser så koselig ut å sitte der... MEN jeg er veldig usikker på om det faktisk er behov når vi også vil ha spiseplass på kjøkkenet... men det er detaljer vi får ta etterhvert.
Stua skal være ved siden av kjøkkenet - og jeg ønsker direkte inngang til stua - samtidig som jeg ønsker inngang fra gangen - slik at man ikke må gå via stua sånn som til frokost om morgenen.

Ser jeg glemte å endre fargen på gulvet - men ønsker jeg egentlig litt mørkere gulv.

Masse å tenke på.
Tegningene er tegnet i roomsketcher(http://www.roomsketcher.com/)

Jeg tar gjerne i mot forslag til endringer og ikke minst forslag til kjøkkenprodusenter som har fine kjøkken til en god pris :)

 
Ha en fin torsdag !

Klemmer fra
post signature
Share |

onsdag 19. oktober 2011

Stueløsning ?


Jeg elsker å tegne planløsninger og å planlegge hus.
Programmet jeg har funnet på nett heter Roomsketcher (roomsketcher.com) og jeg kan sitte mange timer om dagen å drømme meg bort med dette programmet. Det er jo ikke bare plantegningene i seg selv som drar alle disse timene.. men det å ha mulighet til å legge til møbler, bilder, planter, panel og parkett, og i tillegg kunne ta bilder av rommene er jo helt fantastisk.
Jeg tenkte jeg kunne vise dere et bilde av dagens drømmestue.. Helt slik som jeg har det for meg blir det jo ikke - de har jo ikke alle verdens møbler i programmet... men de har nok til å kunne se helhet og størrelser.
Jeg bruker kun gratisversjonen og bildene blir som dette, helt ålreite:
Jeg har lenge lurt på å oppgradere - slik at jeg kan få 3D bilder - og idag fant jeg ut at jeg faktisk hadde mulighet til å lage 1 stk 3D bilde uten å oppgradere - så da måtte jeg jo prøve.. og jeg har egentlig lyst til å flytte rett inn. Så utrolig moro å se alle detaljer...
Spørs nok om jeg må tenke enda litt mer på oppgradering fremover :)  Men i mellomtiden så koser jeg meg mest med selve planløsningene - så får mer detaljplanlegging komme senere.

Ha en fin onsdag.

Klemmer

post signature
Share |

søndag 16. oktober 2011

♥1 års bryllupsdag ♥

Idag er det allerede 1 år siden vi ble herr og fru.
Dagen har vi feiret med storrengjøring og båtpuss...fnis.. Men vi har også spist en god middag og tatt opp toppetasjen på bryllupskaka vår som vi etter tradisjons tro skal spare til 1. bryllupsdag.
Jeg må si at jeg ikke forventer så mye av smaken etter 1 år - men jeg ble litt overrasket over hvor bra kaka fortsatt ser ut... Vi må jo smake litt på den etterpå.

♥Legger ved et bilde fra den fantastiske høstdagen for 1 år siden...♥ Kan ikke forstå at det allerede er 1 år siden vi giftet oss....♥
Ønsker dere en fin søndagskveld.

Klemmer
post signature
Share |

torsdag 13. oktober 2011

Drømmehus nr 3

Et mulig drømmehus nr 3 kan være et hus med såkalt mansardtak. Hellvikhus har en hustype i sin katalog med et sånt type tak.

(Bilde lånt fra www.hellvikhus.no)

Om det er akkurat dette huset er drømmehus er jeg ikke helt sikker på – men takformen gjør det mulig å utnytte enda mer av øverste etasje i et 1,5 etasjes hus. Jeg syntes mange av de gamle husene i denne stilen er veldig fine – og jeg må innrømme at jeg har en fin samling bilder lagret på datan av fasader på hus. Da både vanlig saltak – valmet tak – halv-valm, mansardtat.
Har også egne mapper for blant annet : Inngangsparti – Kjøkken – Stue – Soverom – Vaskerom – Stue etc.. MASSE bilder for inspirasjon - men det blir jo aldri nok.
Finn (http://www.finn.no/) er et fint sted for inspirasjon.

Men tilbake til mansardtak så kunne jeg ønske jeg kunne besøkt et hus med mansard tak – jeg klarer ikke helt se for meg takløsningene i 2. etasje – velger dere å rette veggen innvendig – slik at litt av gulvareal vil gå bort? Velger dere å ha en skrå vegg? Bildene jeg har sett viser forskjellige løsninger - så jeg er litt usikker på hva som er best løsning her...  

Jeg vil gjerne lære mer om mansardtak – så kommentarer taes i mot med takk J

Ha en fin torsdag :)
Klemmer
post signature
Share |

onsdag 12. oktober 2011

Drømmehus nr 2


Huset Minde fra Blinkhus (http://www.blinkhus.no/) er også en favoritt.
Huset som vises er laget for å ligge i terrenget mens vår tomt er flat - så helt likt vil det ikke kunne bli.
Som dere kanskje ser så har jeg en forkjærlighet for litt herskaplige hus. OG jeg ønsker meg helst 2 fulle etasjer...men jeg er veldig åpen for gode løsninger av 1,5 etasjes hus med HØY knevegg.
(Bilde lånt fra www.blinkhus.no)
Jeg liker spesielt "froskeøynene" på taket på Minde - det må jo være ypperlig med et såpass høyt tak med et loft man faktisk kan bruke til noe på sikt. Dette er også noe som får huset til å skille seg litt ut  - og det liker jeg.

Jeg drømmer også om blank svart takstein - noe som jeg vet at enkelte kommuner ikke tillater - men som jeg enda ikke har sett noe regel for der vi skal bygge.

Sukk.. merker det er mange valg man skal ta når man skal bygge - spesielt siden jeg håper å skulle bygge bare denne ene gangen - og da kan det være greit å få til noe som iallefall minner om drømmehuset.

Ha en fin onsdag.

Klemmer

post signature
Share |

tirsdag 11. oktober 2011

Drømmehus nr 1

Ser flere har spurt om jeg har sett på ferdighus.
Og ja - jeg tror jeg har det meste av huskataloger som er å oppdrive. Mange av katalogene har fine hus med fine løsninger - mens andre kataloger finner jeg ikke et eneste hus jeg liker litt engang.
Jeg har noen favoritter blant ferdighusene - og tenkte jeg kunne presentere ett for dere i dag.
Huset heter Villa Welhaven og er fra Norhus (http://www.norhusnorge.no/)

Som jeg skrev i går ønsker jeg en hel masse i 1. etasje på huset - og dette er et hus der jeg faktisk tror jeg kan få plass til alt. Ønsker nok litt småjusteringer spesielt rundt soverommet - og jeg trenger ikke 1 do og 1 bad i 1. etasjen -  men dette er et hus der jeg faktisk får plass til det meste jeg ønsker meg.

Som jeg å skrev er det sjelden noe problem å få til ting oppe - og her ville det å gå fint selv om grunnflata oppe er mindre enn nede. Jeg ville ikke hatt noen åpen løsning ned - så jeg hadde fått til enda et rom i 2. etasje på dette huset :)

Desverre er nok dette huset forholdsvis dyrt..iallefall i følge prislister jeg har funnet - men planleggingen er uansett på det stadie at jeg kun søker inspirasjon - og det er jo lov samme hvilken prisklasse huset har.
(bildene er lånt fra norhus sine hjemmesider http://www.norhusnorge.no/ )

Ønsker dere en fin tirsdag.
Klemmer fra
post signature
Share |

mandag 10. oktober 2011

Litt oppussing på bloggen

Hei igjen :)
Siden jeg har tenkt å prøve å bli litt flinkere på bloggsiden igjen - så syntes jeg det var på tide å "pusse opp" bloggen min litt.
Derfor har jeg brukt kvelden på ny "header" på bloggen.
Håper dere liker den og at den kan friste enda noen flere koselige lesere inn på min lille blogg.


Nå er det snart tid for sessongens første "Two and a Half Men" med Ashton Kutcher på tv3.. kjenner jeg er litt skeptisk - men må jo nesten se.
Ha en fin mandagskveld

Klemmer fra
post signature
Share |

Hvor stort hus?

Hvor stort hus skal og ikke minst; KAN man bygge?
(nå tenker jeg mest på "kan" i forhold til økonomi)
Vi får "kun" til 1,5 - 2 etasjer ..( kommunen vi skal bygge i liker helst 1,5 etasjes hus..selv om jeg fortsatt drømmer om 2 etasjer). MEN uansett; med alt jeg vil ha plass til i huset så ser jeg for meg et lite slott.... det føles iallefall sånn til tider.
Dette er de tingene jeg virkelig ønsker meg i første etasje:
- Inngangsparti med dobbel dør og walk in garderobe
- Lite bad
- Vaskerom med verktøybod utenfor med utgang ut.
- Stort kjøkken med spiseplass (ønsker å ha en ganske lukket kjøkken for å unngå matos etc i stua - men det må være skyvedør ut i stua, i tillegg ønsker jeg også at det er inngang fra gangen til kjøkkenet så man ikke må innom stua hver gang man skal på kjøkkenet)
- Stue med god plass til spisestue (selv om vi ikke har den største nermeste familien - så blir vi fort over 10 alikevell)- samt plass til salong, peis, piano og skaper.
- Tvrom - dvs en stue til med stor skyvedør mot resten av stua.. slik at det i utgangpunktet er åpent - men så man kan lukke igjen om noen skal se på tv mens andre skal prate i stua.
- Kontor/Gjesterom - dette for å kunne ha et rom som kan fungere gjesterom og kanskje å som soverom om man skulle ha behov for et rom uten å måtte gå opp trapper. Kontor er også greit å ha på samme plan som stue etc slik at man er litt i nærheten selv om man må gjøre ting på kontoret.

Noe mer jeg har glemt å ha med på bakkenivå?

Jeg driver å leker meg med plantegninger i et nettbasert program som heter Roomsketcher, og jeg elsker virkelig å sitte å pusle med plantegninger.
(for dere som er nyskjerrig på programmet er det her: http://www.roomsketcher.com/)
Men jeg føler huset blir enormt når jeg har fått puttet inn alt jeg har lyst på.. så tar gjerne imot noen tips, råd og argumenter for eller imot en og annen løsning.
Kommer nok til å dele noen planløsninger med dere etterhvert også :)

Oppe er det forresten ingen problemer - for når jeg har fått alt inn i 1. etasje så får jeg plass til mer enn nok rom oppe..*fnis*

Ha en fin mandag :)
post signature
Share |

søndag 9. oktober 2011

Vi har kjøpt tomt :)

Hei på dere:)
Husker dere meg?
Håper dere gjør det da...men må jo nesten spørre for etter bryllupet mistet jeg all inspirasjon til å blogge...selv om jeg har vært innom en sjelden gang og prøvd meg såvidt... så har ikke den store blogglysten vært der..
Jeg har ikke hatt noe å dele med dere - ingen tips eller råd - ingen fine ting - ikke noe spennende å dele med dere. Men nå har jeg håp om at ting kan endres... VI HAR KJØPT TOMT :) Vi har vært i dialogen med utbygger siden i vinter... og etter litt om og men signerte vi og betalte for 1 mnd siden.. men det var først i går vi mottok kontrakten signert av utbygger som jeg forsto hva vi hadde gjort... Vi har faktisk kjøpt en tomt!
Må jo nesten dele et bilde med dere :
Vi har ingen umiddelbare planer om å starte byggingen.. men kanskje om 1 års tid.. så nå kommer jeg til å plage dere med hus og romløsninger, og håper dere kommer med noen tips og råd på veien. Jeg har veldig mange ideer i hode - og trenger nok litt hjelp til sortering av gode og ikke så gode løsninger - samt påfyll av masse gode ideer :)

Håper vi snakkes snart igjen!

Mange klemme fra

post signature
Share |