mandag 30. januar 2012

Walk-in og Bad

Ukens innlegg handler om Walk-in og Bad i tilknyttning til hovedsoverommet.
Jeg har i mange år drømt om å ha egen garderobe og bad knyttet til hovedsoverommet.
Tenk så deilig å slippe å gå ut fra soverommet når man først har gått inn der for kvelden... om man må på do i løpet av natta - så slipper man å gå ut av "vår" sone. Walk-in er en annen drøm - garderobe får man jo aldri nok av...
Men det er ikke like lett å få til disse rommene...ikke like lett som jeg hadde sett for meg - man kan jo ikke bruke hele 2. etasje til dette formålet heller - men nå tror jeg at jeg har laget en ganske grei løsning på utfordingen.
Jeg har laget et rom som inneholder både bad og walk-in - slik at man slipper med 1 dør ekstra på soverommet - bildet over er tatt fra "døråpningen" - så på venstre side har man garderober i massevis - og på høyre side har man inngang til bad - samt plass til en kommode og også speil på veggen som ikke vises.
Er det noen som har et rom som dette?
Hva bør man tenke på når det kommer til Walk in ? Hvor mye plass trenger man mellom garderobene der man har garderobe på hver side? Syntes dere rommet virker bra nok utnyttet eller ser dere andre muligheter i dette rommet ? Det vil være skråvegger i ytterkant av huset - men vi håper at den innvendig  kneveggen vil være mellom 1,3m og 1,5m.

Tips taes imot med stor takk :)

Ønsker alle en fin mandag - og en fin uke.

Mange klemmer fra

post signature
Share |

Skissene er tegnet i Roomsketcher.
Ønsker du å designe ditt drømmerom - så kan du gå inn på Roomsketcher.

mandag 23. januar 2012

Kombinert Kontor & Gjesterom

Ukens innlegg er om Kontor og Gjesterom.
I mitt drømmehus ønsker jeg meg et rom i 1. etasje som skal inneholde kontor og gjesterom.
Kontor fordi vi begge har kontorjobber hvor vi kan jobbe hjemmeifra og kanskje også må gjøre ting etter jobb - og gjesterom fordi jeg tenker det er lettvindt å ha gjestene nede istedet for å dra dem opp til de andre soverommene - dessuten tenker jeg det er greit med et slik rom i 1. etasje hvis man skulle ha behov for å kunne ha et soverom uten å måtte gå opp i 2. etasje - Både i forbindelse med bygging( hvis vi ønsker å bare gjøre klar 1. etasje først) eller i forbindelse med alderdom - da har man iallefall muligheten.
Det er viktig at dette rommet har god plass til oss begge - og også god nok plass til å slå ut en gjesteseng uten å måtte om-møblere hele rommet først. Det er også viktig at rommet er stort nok til at vi eventuelt kan bruke det som soverom i begynnelsen. Jeg har også satt inn et garderobeskap - det får man jo aldri nok av.
Rommet er nå i overkant av 15 kvm - litt avlangt rom - ikke helt sånn jeg kanskje hadde sett det for meg - men på andre siden så er det fortsatt 3m i korteste lengde slik at det skal være god plass for å slå ut sovesofa/ eventuelt soverom. 

Har dere noen tips når det kommer til kontor/gjesterom?
Er det noen som har et slikt rom og blir det brukt til dette formålet?
Ser mange kontor blir mere boder og rom man stuer inn ting i - derfor er det viktig at vi også har nok av bodplass slik at rommet kan bli brukt til kontor/gjesterom.

Ha en fin uke :)

Mange klemmer fra
post signature
Share |


Vil du også tegne ditt drømmehus? Gå inn på Roomsketcher - mine tegninger er hentet derifra!

tirsdag 17. januar 2012

Vaskerommet

I en hektisk hverdag blir det ikke så mye tid til blogging - så jeg tenkte kanskje jeg skulle prøve noe nytt : Man ønsker jo egentlig å blogge ofte..MEN jeg er av den typen som ikke klarer å blogge uten å ha noe fornuftig å komme med - så jeg tenkte å prøve å blogge 1 gang i uken! 1 gang i uken må jeg vel kunne ha noe fornuftig å komme med til dere... Vel.. jeg skal iallefall gi det et forsøk - så får vi se hva det blir til!

Dagens (ukens) innlegg handler om vaskerom.
Vi har i dag verdens minste vaskerom - det føles iallefall sånn - et knøttlite rom innenfor badet med en dør så stor at den nesten tar hele vaskerommet.. lurer på hva utbygger tenkte på der - hadde de enda satt inn en skyvedør kunne rommet vært brukanes.. Dette har iallefall fått meg til å ønske meg et større og romslig vaskerom med gode muligheter for både skaper og tørking. I min seneste hustegning har jeg fått til følgende vaskerom:
Rommet er ca 8,5 kvm stort og har utgang til et rom jeg har valgt å kalle verktøyrom - dette rommet har dør ut - på denne måten kan man gå inn her om man skal lempe fra seg møkkete klær etc på vaskerommet istedet for å trokke gjennom hele huset...
Verktøyrom er et rom der jeg tenker at mannen skal kunne oppbevare verktøy etc - og ha en benk der han kan gjøre småreperasjoner etc.. tenker det kan være greit å ha et slikt rom og syntes det er lurt at dette rommet har egen dør ut - og også at vaskerommet er tilknyttet dette rommet.
Av andre ting jeg ønsker meg står skittentøysjakt høyt på listen - men jeg må nesten se hva jeg får til oppe av romløsninger - det er ikke sikkert at jeg klarer å plassere badet rett over dette rommet - og det er nok bare her jeg klarer å plassere vaskerommet... Men jeg skal iallefall prøve.
Har dere noen vaskerom-tips? Så taes disse imot med stor takk  - gjerne også kommentarer på tegnet løsning - vårt hus er jo enda bare på tegnestadiet - så her er det rom for endringer.

Ha en fin tirsdag!
Klemmer fra
post signature
Share |


Ønsker du å tegne ditt eget vaskerom - eller andre rom - der det veldig enkelt å gjøre dette på Roomsketcher.