mandag 27. februar 2012

Trapper!

Ser ut som blogging 1 gang i uken også kan være utfordrene til tider - men her er iallefall et innlegg fra meg.

Ukes innlegg er om TRAPPER.

Trapp har flere funksjoner i et hus syntes jeg - den viktigste er jo å lede mellom etasjene, men en trapp er også en del av interiøret og inntrykket til et hus og kanskje den også huser en bod - jeg ser ofte på folks trapper når jeg er på besøk.
I dages hus syntes jeg de fleste trapper er ganske like - mange har "90 graders svingtrapp" uten at det er gjort noe ektra med denne. Igamle hus har de jo ofte også denne varianten - men da ofte med litt mere flid og eleganse.
(bilde er lånt fra Snekkeriet)
Grunnen til at mange velger en slik type trapp er at den tar lite plass og er en veldig fleksibel trapp - både med tanke på plassering og også er den grei å gå i.
Her vi bor nå har vi en "180 graders svingtrapp" - dette syntes jeg er en forferdelig trapp - og da tenker jeg hovedsaklig en forferdelig trapp å gå i.
(bilde er lånt fra Snekkeriet)
De finnes helt sikkert i mange størrelser og jeg vil tro at den blir bedre å gå i jo bredere den er.. men vår er smal og går man ikke i yttersving så er det stor fare for å komme ned på rompa istedet for på beina.

For tiden sitter jo jeg å tegner og tegner for å få til en best mulig løsning på vårt nye hus - uten at det skal bli så stort at vi hverken har råd eller behov for alle kvadratmeterene - men også så stort at vi ikke skal sitte senere å si : "skulle ønske det var litt større her.. og litt større der... og hvorfor tenkte vi ikke på det" - vel, iallefall ikke alt for mange ganger.

Spørsmålet er vel egentlig om man har plass til en "drømmetrapp". Det som vurderes er en vanlig 90 graders svingtrapp - men da med en bredere utførelse i bunnen av trappen - rett og slett litt gammel og herskaplig stil. Ellers er det alltid noe ved "Repostrapper" som har fasinert meg - Dvs en trapp som som har et "platå" i svingen - istedet for vanlig "trapping" i svingen.
Disse trappene kan også fåes i både 90 og 180 graders vinkel.
(bilder lånt fra Snekkeriet)
Jeg syntes disse trappene er stilige - og de er vel faktisk også sikrere - da man slipper "små trinn" i svingene. MEN de tar også mere plass enn de ordinære trappene.

Her er et lite knippe trapper:
(bildet er lånt fra SBS)

(bildet er lånt fra Classic Stairs)

(bilde lånt fra Trappekompaniet)

(bilde lånt fra Trappekompaniet)


Hva slags trapp har dere ? Og er dere fornøyd med den? Hva er den ultimate drømmetrappen?


Ønsker dere en fin dag og en super uke :)

Klem
post signature
Share |

mandag 6. februar 2012

Peis

Det er viktig å samle seg litt fine bilder for inspirasjon før man skal til å bygge "drømmehuset". Man må jo sjekke hvilke muligheter man har...!
En ting jeg alltid har drøm om er såkalt "engelsk peis".
Lukk øynene og tenk på de peiser som man ser i amerikanske filmer.... eller i engelske interiørmagasiner... sukk...
Så dette innlegget tenker jeg bare å vise dere noen av de flotte peisene som finnes... jeg må inrømme at mange av mine favoritter har jeg i engelske interiørblader - men man finner mye fint på nett også..
Roger Pearson http://www.rogerpearson.no/ har mange fine :
Den første her liker jeg veldig godt... legg merke til detaljen som "holder" peis-settet...

Det siste bildet her liker jeg også veldig godt - og det har med helheten av rommet... med den 2-fløya døra - tapeten - speilet... *drømmer*

Fra siden http://www.castfireplaces.co.uk/ har jeg funnet en annen go'bit. Denne har en litt annen stil, men det er noe ved den som er ganske stilig alikvell..:

Er det bare jeg som drømmer om Engelsk peis ?Hva syntes dere om engels peis?
Eller kanskje noen har erfaring med engelsk peis her?

Ønsker dere en god uke!

Klemmer

post signature
Share |